Kantonalno takmičenje iz historije: Najbolji učenik OŠ “Stijena” Cazin

0
1067

DSC_0398

Danas je u prostorijama OŠ “Čavnik” u Čavi održano Kantonalno takmičenje iz historije za učenike osnovne škole u školskoj 2014/15. godini. Takmičilo se 30 učenika iz osam općina Unsko-sankog kantona, i to po pet iz općina Bihać, Cazin i Velika Kladuša, četiri – Bosanska Krupa i Sanski Most, tri – Ključ i Bužim i jedan učenik iz općine Bosanski Petrovac. Početak takmičenja nije počeo u zakazano vrijeme zbog kašnjenja predstavnika Bihaća.

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja, OŠ “Čavnik” je na početku priredio program svečanog otvaranja na kome su predstavljeni svi takmičari. Riječi dobrodošlice uputila je direktorica OŠ “Čavnik”, Razija Bakija, koja je svima zaželjela ugodne trenutke u našoj školi i takmičenje proglasila otvorenim.

DSC_0402DSC_0415Nakon toga, prisutni su uživali u koreografijama u izvedbi članova folklorne i ritmičke sekcije. Rad na testovima koje je pripremio Pedagoški zavod Bihać je trajao 90 minuta, a nakon toga osmočlana komisija je izvršila bodovanje istih. Napominjemo da na rad komisije nije bilo prigovora.

DSC_0473

Rezultate takmičenja prezentirao je gospodin Smajo Sulejmanagić, stručni savjetnik za razrednu nastavu, iz Pedagoškog zavoda Bihać. Treće mjesto zauzela je Ananda Bajrić, učenica OŠ “Brekovica” Bihać, a Emira Velić, iz OŠ “1. mart” Vrnograč osvojila je drugo mjesto na ovom takmičenju. Pobjednik Kantonalnog takmičenja iz historije za učenike osnovne škole školske 2014/15. godine je učenik OŠ “Stijena” Cazin, Ismail Hamulić.

DSC_0500

Općinu Bužim predstvaljale su Dalila Šahinović (OŠ “Čavnik”), Alma Mustafić i Lamija Veladžić (OŠ “Bužim”) koje su zauzele deveto, jedanaesto i dvadeset i treće mjesto.

2015-04-08_22-28-59

Više fotografija možete pogledati OVDJE

oscavnik.com/novinarska sekcija