PROLJETNO OZRAČJE U PODRUČNOJ ŠKOLI NA RADOČU

0
677

Velikim entuzijazmom nastavnika područne škole na Radoču : Mirsada Isakovića, Safeta Dervića i Ermina Odobašića uspješno je realizirana akcija ,koja je za cilj imala stvaranje boljeg ambijenta za učenike i zaposlenike ove škole. U realizaciji ove akcije naišli su na veliko razumijevanje privrednika naše općine i ljudi  dobre volje. Prikupljena su novčana sredstva, donirano je mnogo kvalitetne opreme ,koja će u mnogome pomoći realizaciji nastavnih planova i programa od I-V razreda.

Enterijeri sve tri učionice su  uređeni i osvježeni. Nastava informatike je znatno unapređena zahvaljujući instaliranju dva računara,koja je donirala ZZO „Trgozad“-Bužim . LCD televizor će poslužiti za prezentaciju korisnih sadržaja sa interneta i gledanje filmova vezanih za nastavni plan i program svih odjeljenja.

Kada smo posjetili ovu našu područnu školu, okolni pejzaž je već uveliko bio obučen u „proljetno ruho“ . Kada smo se upoznali  i vidjeli šta je sve urađeno u unutrašnjosti škole ,možemo konstatovati da su „proljetne zrake“ obasjale  svaki kutak ove najstarije obrazovne ustanove na području naše općine.

Koristimo priliku da se zahvalimo svim ljudima dobre volje,koji su se odazvali ovoj našoj akciji i na taj način omogućili bolje uslove za rad nas i naših učenika. Zahvaljujemo se na pomoći i menadžmentu naše ustanove. Ne mislimo na ovom stati i sigurno idemo dalje.“- riječi su jednog od učitelja .

Šta reći na kraju?

Sve čestitke vrijednim zaposlenicima ove škole, a svim donatorima veliko hvala i svako dobro u budućem životu i radu.

Donosimo spisak svih  donatora ,doniranih novčanih  sredstava i  donacija u vidu uređaja i ostalih sredstava potrebnih za uređenje enterijera:

 1. D.O.O. PLESKA BUŽIM  200KM
 2. D.O.O. ENGLOMERC   100KM
 3. D.O.O. KOV-GRAD  200KM
 4. D.O.O. LJUBIJANKIĆ-S-COMERC 100KM
 5. KNJIŽARA CYBER NET  50KM + IZRADA ZAHVALNICA
 6. D.O.O. TEPIH CENTAR 30KM
 7. SAFET LJUBIJANKIĆ 30KM
 8. HAMDIJA EF. NESIMOVIĆ 100KM
 9. ZZO TRGOZAD (2 kompletna računara, 17 školskih torbi, 3 nogometne lopte, školski pribor)
 10. D.O.O BEZISTAN (5 karnišli 105cm sa šarafima)
 11. MZ RADOČ (LED TV 40“- 700KM, 300KM adaptacija učionice)
 12. D.O.O. ABI (50M2 FASADNE MREŽE)
 13. BROTHERS COMPUTERS (kopirni aparat)