Udruženje ABC poziva sve najdraže Unoljupce, bez obzira na profesionalno, teritorijalno ili bilo koje drugo ograničenje da učestvujete na literarnom takmičenju, te se prijavite na Konkurs “Poema Pounja i Smaragdno slovo – najbolja pjesma i priča o rijeci Uni 2019. godine”.

Učešćem na ovom konkursu promoviše se ljepota rijeke Une, razvija svijest o zaštiti ove evropske ljepotice, ali na isti način se promovišu literarni talenti kod autora.

Ovo literarno takmičenje je kako pjesničkog, tako i proznog karaktera.

Ukoliko stručni žiri vašu pjesmu ili priču izabere među dva najbolja rada, osvojit ćete i jednu od dvije vrijedne nagrade:

Kategorija pjesme:

  1. mjesto – 500 KM
  2. mjesto – noćenje za dvije osobe u Seoskom domaćinstvu “Čardaklije” uz priliku jahanja konja za dvije osobe

Kategorija priče:

  1. mjesto – 500 KM
  2. mjesto – noćenje u luksuznim apartmanima “Oeneus” kod Japodskih otoka uz jednodnevno rentanje bicikala za dvije osobe

Pjesme i priče šaljite isključivo na e-mail adresu: udruzenjeabc@gmail.com

Jedino radovi koji dođu putem e-mail adrese biće razmatrani.

Glavna odrednica vaših radova mora za fokus imati unski motiv, bez toga rad neće biti razmatran.

Stručni žiri je u sastavu: Vildana Pečenković, Dženana Selimović, Almira Džanić, Mersina Mujagić i predsjednik komisije Nedžad Ibrahimović.

Svi vi koji ste zaljubljeni u unsku ljepotu, makar da ste je vidjeli samo jednom u životu, jer samo jednom i jeste dovoljno, svi vi koji strepite za njenu sigurnost i koji radite na očuvanju njenih ljepota, svi vi koji uživate u njenim blagodatima, svi vi koji se borite za njeno čisto lice, svi vi koji se ponosite što je znate, sve pjesničke i pripovjedačke duše, dobrodošli ste da riječima opišete njenu ljepotu i vašu ljubav prema njoj da je pjesmom i pričom odbranite od bilo kojeg zla i da za svo zadovoljstvo koje ona pruža nama joj uzvratimo zapisanim mislima koje će zauvijek čuvati njenu ljepotu.

Možete poslati samo jedan rad za jednu kategoriju, dakle najviše možete poslati jednu pjesmu i jednu priču ili samo pjesmu ili samo priču.

Uz Vaš rad u e-mailu je potrebno dostaviti i lične podatke: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja i broj telefona.

Svi pristigli radovi će bez selektiranja biti objavljeni na facebook fun page stranici I love Una.

Da bi radovi postali dio konkursa moraju govoriti o rijeci Uni, motiv može biti njena ljepota i vaš dojam ili impresija iste ili iskazana ljubav prema njoj, možete radom poslati kritične poruke, možete odabrati stil koji god želite, jedino što jeste važno je da u vašem fokusu bude ona – Jedina!

Pored eksponiranja unskih ljepota, važno nam je motivisati autore na stvaralački rad te promovisati i njihove talente.

Pedeset djela za koje stručni žiri odluči da su najbolji bit će izloženi na izložbi o čijem datumu i mjestu izlaganja ćemo sve vas informisati kasnije.

Stručni žiri će razmatrati sve pristigle pjesme i priče te odabrati po dva pobjednička djela u svakoj kategoriji.

Konkurs ostaje otvoren tačno do 1. juna ove godine, zakašnjeli radovi neće ulaziti u razmatranje.

 

Napomena:

Slanjem radova za učešće na konkursu učesnik garantuje da se radi o autorskom djelu.

Ukoliko treća strana bude potraživala prava na radove učesnik koji je poslao iste preuzima odgovornost.

 

ORGANIZATOR UDRUŽENJE ABC