Kompanija Orbit je ove godine, u okviru svojih društveno-odgovornih projekata, pripremila aktivnost koja je prilagođena i namijenjena “malim maturantima”, odnosno završnim razredima osnovnih škola.

Naime, u periodu od 15.04. do 15.05.2019. organizovali smo vrlo jednostavan konkurs, koja za cilj ima podsticanje kreativnosti učenika i učenica, a kao nagradu bismo željeli organizirati i osmisliti matursko veče za sve završne razrede u školi, i to u terminu koji odgovara Vašoj školi. Na maturalnoj zabavi će se učenicima pridružiti poznati i upravo u ovoj generaciji omiljeni glumac Enis Bešlagić, koji će te večeri biti svojevrsni voditelj programa i staviti se na raspolaganje svim učenicama i učenicama.

Nagradna igra ima vrlo jednostavan mehanizam: djeca, bilo kao pojedinci ili grupa, pa čak i cijela škola, od paketića Orbit žvakaćih guma trebaju napraviti originalnu kreaciju, pri čemu količina i broj paketića ne igraju ulogu. Žiri koji smo okupili u ove svrhe će ocjenjivati se isključivi kreativnost i originalnost ideje. Fotografije svoje kreacije učenici prijavljuju na web stranici www.orbit.ba , www.orbitmalamatura.ba   gdje imaju i detaljne upute.

Cilj ovog projekta je potaknuti zajedništvo u trenutku kada se učenici i učenice opraštaju od svojih osnovnoškolskih klupa i prijateljica i prijatelja, ali i prirediti im zabavu za pamćenje. Slogan projekta je “Vrijeme da zablistaš” i uistinu im želimo prirediti upravo takvu zabavu.

Izuzetno bismo cijenili Vašu pomoć i podršku da što više učenika i učenica Vaše škole sazna informaciju o ovom projektu.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja, molimo Vas ne oklijevajte kontaktirati nas u bilo kojem trenutku putem maila na info@bbdo.ba .