Raditi dobra djela i činiti sretnim ljude oko sebe je način života po kojem treba da živimo, ako želimo da i mi budemo sretni i zadovoljni. O nekim svijetlijim primjerima iz naše zajednice smo već pisali što je vjerovatno imalo utjecaja i na druge slične ljude koji su odlučili da pomognu one koji pomoć trebaju. Naša škola svakim danom postaje opremljenija nastavnim učilima i pomagalima i na taj način boravak učenika u njoj postaje zanimljiviji i interesantniji. Posebno se možemo pohvaliti stanjem kada je u pitanju informatička oprema koju smo obezbjedili ponajviše putem donacija, ali i vlastitih sredstava.

Šefik Dizdarević, penzioner i naš sugrađanin, kaže da mu je životna deviza pomaganje društva u kojem živi, a posebno ga čini zadovoljnim kad dobije priliku da pomogne omladinu koja je budućnost naše države. Penzionerske dane želi da provede u odmoru i da bude što manje u kontaktu s internetom i savremenim pomagalima, želi da se njegov život vrati u normalu – kao što je nakad i bio. Djeca su odrasla i krenula svojim putem i ne zavise više od njega. Već je jednom donirao kompjutersku opremu za učenike naše škole i tad je obećao da će to učiniti ponovno kad bude imao priliku. U svojoj kućnoj upotrebi imao je dva kompjutera i dva printera i kako mu više nisu potrebni želio je da ih donira učenicima naše škole.

U utorak, 30. aprila 2019. godine, naš sugrađanin je posjetio našu školu i tom prilikom donirao sve što je imao od kompjuterske opreme za njene učenike. Direktor škole, gospodin Zeid Suljadžić, se u ime učenika i cijelog kolektiva zahvalio Šefiku na opremi koja će svakako biti od velike koristi učenicima i nastavnicima uz želju da ga Allah dž. š. nagradi za dobro djelo koje je učinio jer sve dok se neko bude koristio njegovim djelom njemu će teći savapi.