Povodom ovogodišnjeg velikog uspjeha kojeg su naši učenici ostvarili na kantonalnom takmičenju u atletici koje je održano 25. aprila ove godine u Bihaću, direktor JU OŠ “Mirsad Salkić”, gospodin Zeid Suljadžić, je u svojoj kancelariji upriličio svečani prijem za Anesa Kovačevića, koji je pobijedio u disciplini “skok u dalj”, Selvedinu Dedić, koja je zauzela odlično četvrto mjesto u utrci na 300 m za djevojčice, i njihovog mentora, Nermina Abazovića. Prijemu je prisustvovao i Anesov ponosni roditelj, Nisvet Kovačević.

S lijeva u desno: Selvedina Dedić, Nermin Abazović, Nisvet Kovačević i Anes Kovačević

Bila je ovo izuzetna prilika da učesnici ovih takmičenja prenesu svoje utiske o organizaciji i uspjehu kojeg su postigli. Selvedina Dedić je istakla kako je ovo za nju ogromno iskustvo i poseban osjećaj predstavljati svoju školu i svoju općinu na ovakvom takmičenju, te da joj je vjerovatno treća pozicija izmakla zahvaljujući tom neiskustvu kojeg nije imala. Anes Kovačević je rekao kako je pored iskustva kojeg je stekao učešćem na ovom takmičenju, upoznao i dosta novih prijatelja. Uspjeh kojeg je postigao mu je vjetar u leđa, jer je u veoma jakoj konkurenciji u kojoj je bilo i profesionalnih atletičara, kad nije očekivao previše, postigao do sad najbolji rezultat.

Nastavnik Nermin Abazović koji radi u nikakvim uslovima u našoj školi i koji bez obzira na to ne posustaje, ističe da je jako ponosan na svoje učenike jer su ove godine u atletici, na općinskom takmičenju u ukupnom plasmanu, zauzeli prvo mjesto. Anes je pobjedom na kantolanom, ostvario pravo da učestvuje i na federalnom takmičenju, ali nažalost u nedostatku financijskih sredstava, neće biti u prilici da skače s najboljim takmičarima u našoj državi.

Direktor škole je našim herojima još jednom čestitao na postignutom uspjehu te im poželio mnogo sreće i uspjeha u budućnosti.