Završna Kantonalna smotra sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta 2018/19. održana je u Cazinu, 26. aprila ove godine, a njen domaćin je bila JU OŠ „Cazin II“.

Smotri su, pored velikog broja učenika i prosvjetnih radnika sa područja cijelog kantona, prisustvovali prvi čovjek Grada Cazina, mr. Nermin Ogrešević i Damir Omerdić, ministar obrazovanja, nauke kulture i sporta USK-a.

Ovo je bila prilika da se učenicima, koji su postigli najbolje rezultate na kantonalnim takmičenjima, uruče prigodne diplome.

Zahvalnice za predan rad su uručene i njihovim nastavnicima- mentorima.

U takmičarskom dijelu smotre svoje tačke kultruno-umjetničkog programa predstavilo je osam škola pobjednica općinskih takmičenja.

Našu općinu je predstavila tačka kulturno-umjetničkog programa, u izvedbi učenika naše škole,  pod nazivom: „TO ŠTO BOSNOM ZOVEMO NIJE SAMO PARČE ZEMLJE, BOSNA JE IDEJA“. Autori ove tačke su nastavnici: Sabaha Dizdarević, Sadija Dizdarević, Edina Kauković i Ibro Šahinović.

Nastup učenika naše škole je izazvao opšte oduševljenje svih prisutnih.

Međutim, ovo mišljenje nisu dijelili pojedini članovi žirija koji su iz neobjašnjivih razloga, po samo njima znanim kriterijima, našu tačku ocijenili sa  nekoliko niskih ocjena.

Prilikom proglašenja naša tačka je završila na diobi drugog mjesta sa još dvije škole.

Koristimo priliku da svim učenicima i njihovim nastavnicima čestitamo na dostojnom predstavljanju naše ustanove i općine na ovoj manifestaciji.

Također se želimo zahvaliti svim pojedincima koji su na bilo koji način doprinijeli u kvalitetnoj  pripremi naše tačke.

Više u FOTOGALERIJI