Tokom mjeseca marta i aprila učenici osnovnih škola sa područja naše općine,  takmičeći se u ukupno devetnaest kategorija u sklopu Smotre sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta 2018/19. godine, su pokazali zavidan nivo znanja.

Naša ustanova je bila domaćin završnice Općinske smotre sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta 2018/19. godine, koja je održana u četvrtak, 25. aprila 2019. godine uz prisustvo velikog broja učenika, roditelja, prosvjetnih radnika i naših sugrađana.

Svečana akademija je počela intoniranjem himne Bosne i Hercegovine. Domaćin smotre, direktor JU OŠ „Mirsad Salkić“, gospodin Zeid Suljadžić, u svom pozdravnom govoru je poželio prisutnima ugodan boravak u našoj školi, a najuspješnijim učenicima i njihovim mentorima čestitao na postignutim rezultatima. Također, direktor škole je iskoristio priliku da se zahvali svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizaciji ove smotre, u prvom redu Općini Bužim i uposlenicima JU OŠ „Mirsad Salkić“ te Vijeću roditelja škole.

Načelnik općine Bužim, gospodin Mersudin Nanić, je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje ovom „prazniku znanja“ i naglasio da će Općina Bužim, u skladu sa svojim mogućnostima, podržavati rad odgojno-obrazovnih ustanova sa područja naše općine.

Program su otvorili članovi literarno-recitatorske i horske sekcije naše škole pod dirigentskim palicama nastavnica Razije Bakije i Edine Kauković. Oni su izveli tačku kulturno-umjetničkog programa pod nazivom „Kaži da Bosne nema“.

U nastavku programa uslijedili su blokovi dodjele priznanja učenicima koji su pokazali najviši nivo znanja na općinskim takmičenjima.

U revijalnom dijelu programa predstavili su se učenici JU OŠ „Bužim“ iz Bužima s tačkom pod nazivom „Ruža“. Nastavnice koje su pripremale tačku su: Šerifa Veladžić, Maida Aldžić i Mirela Skenderović.

U pauzi dodjele priznanja predstavili su se i učenici JU OŠ „ Suljo Mirvić“ sa Konjodora. Ritmička sekcija ove škole se predstavila sa koreografijom uz pratnju pjesme „Jednom kad sve ovo bude juče“. Nastavnica-mentorica Sebiha Kišmetović.

Za smijeh su se pobrinuli članovi literarno-recitatorske sekcije naše škole izvodeći dramski komad pod nazivom „Poslijebračni ugovor“. Nastavnica-mentorica Razija Bakija.


„Ti nisi samo zemlja na karti, upisana  u knjige pored drugih,
koje tebi nisu slične.

Ti nisi samo mjesto gdje se živi i radi,
gdje se smjenjuje noć i dan, gdje dani teku tek onako
Samo da prođu …

Ne!
Ima tu nešto više, jače, nešto vrednije.
Nešto što nas čini ljudima.
Nešto zbog čega vrijedi živjeti.“

 

Ovi stihovi su bili najava za tačku kulturno-umjetničkog programa pod nazivom:“ TO ŠTO BOSNOM ZOVEMO NIJE SAMO PARČE ZEMLJE, BOSNA JE IDEJA“.

Ova tačka će predstavljati našu općinu na završnoj Kantonalnoj smotri, sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta 2018/19. godine koja će se održati 26. aprila 2019. godine. Domaćin ove smotre bit će JU OŠ „Cazin II“ u Cazinu. Autori ove tačke su:Sabaha Dizdarević, Sadija Dizdarević, Edina Kauković i Ibro Šahinović.

Izvedba ove tačke je pobrala sve simpatije prisutnih.

Uspjeh učenika na takmičenjima je, između ostalog, rezultat rada njihovih nastavnika-mentora.

Pedagogica naše škole, gospođa Hanka Begić, je uručila prigodna priznanja najuspješnijim nastavnicima-mentorima.

Druženje zvanica i uposlenika naše škole je nastavljeno uz ručak i neizbježnu kafu.

Koristimo priliku da se zahvalimo svim uposlenicima škole na čelu sa menadžmentom škole, cijenjenim roditeljima i našim vrijednim učenicima na uspješnoj organizaciji ove smotre.

Više fotografija OVDJE