Dan dječije radosti: 4. kolačijada u našoj školi

0
454

31. decembar je zadnji dan kalendarske godine, a ujedno i međunarodni Dan dječije radosti. Ove godine, odlukom Vlade USK, a radi ušteda energenata, taj dan je proglašen neradnim i nenastavnim danom, pa je obilježavanje tog datuma pomjereno na 28. decembar (petak).

Kako je i dosadašnja praksa, učenici i nastavnici naše škole ovaj datum obilježavaju prigodnom priredbom, podjelom novogodišnjih paketića za učenike od I do V razreda i naravno “kolačijadom”.

Priredba je počela kraćim obraćanjem direktora škole koji je čestitao učenicima i nastavnicima na uspješnom završetku prvog polugodišta i poželio što bolje rezultate na kraju školske 2018/19. godine. Također svim prisutnim je zaželio sretniju i uspješniju Novu 2019. godinu. Priredbu su dalje začinili najprije najmlađi učenici naše škole svojim pjevanjem, a zatim članovi horske i ritmičke sekcije. Na molbu mnogih mještana, Muhamed Bosnić u pratnji na gitari Ajne Dizdarević još jednom je izveo monodramu “Gasterbajter”. Svi učesnici nakon svojih  nastupa zaradili su gromoglasne aplauze mnogobrojne publike.

Nakon priredbe uslijedila je podjela novogodišnjih paketića. Za učenike I razreda i ove godine paketiće je obezbjedila Općina Bužim, pa je podjelu istih izvršio vršilac dužnosti načelnika općine Bužim, gosp. Nedžad Kudelić, kojem je tom prilikom uručena i Zahvalnica za uspješnu saradnju i unapređenje odgojno obrazovnog procesa. Zahvalnice su uručene još i Jasminu Salkiću te Elviri Muratović, bliskim saradnicima Općinskog načelnika koji su imali velikog udjela u realizaciji projekata u našoj školi koje je finansirala Općina Bužim.

Centralna aktivnost ovog dana bila je četvrta po redu kolačijada koja ima za cilj prvenstveno druženje s našim sugrađanima i prodaju ukusnih kolača koje su i ovaj put djelo vrijednih ruku uposlenika naše škole i majki naših učenika. Organizator ove kolačijade je i ove godine Vijeće roditelja uz pomoć nastavnika i Vijeća učenika naše škole. Neočekivano velik broj kolača su napravile naše mame, a prodaja je tekla zamišljenom dinamikom i na kraju Komisija za prebrojavanje novca od kolačijade je konstatovala da je prikupnjeno ukupno 1.205,20 KM. Sredstva od kolačijade će se utrošiti u opremanje kabineta i nabavku savremenih nastavnih sredstava i pomagala.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svakoj mami koja je napravila i donijela kolač za potrebe kolačijade, kao i svima koji su svojim donacijama i kupovinom “naših” kolača doprinijeli da i ova aktivnost završi uspješno.

Više fotografija: Dan dječije radosti 2018