Obilježen Dan državnosti BiH

0
528

Učenjem Fatihe na Šehidskoj česmi u Čavi i mezaru rahmetli Mirsada Salkića po kome se ponovo zove naša škola, te prigodnom priredbom, u petak (23.11.2018) obilježen je 75. rođendan jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine. Priredbi je prisustvovao velik broj mještana Čave i okolice.

U svom prvom obraćanju otkako je preuzeo rukovodeću funkciju ove obrazovne ustanove, vršilac dužnosti direktora škole, gosp. Zeid Suljadžić prisutnima je čestitao ovaj veliki praznik i podsjetio da mi svoju domovinu moramo voljeti, bez obzira na sve njene mane, jer druge nemamo, a najprikladnija borba za državu koju volimo i u kojoj živimo je borba sa perom i ulaganjem u obrazovanje. Čestitku u ime vršioca dužnosti načelnika općine Bužim, gosp. Nedžada Kudelića, prenijela je gospođica Elvira Muratović, izaslanik Općine.

U programu koji je trajao nešto više od jednog sata, prisutni su mogli uživali u igrama, humoru i pjesmi u izvedbi učenika naše škole. Posebno su bili upečatljivi nastupi horske sekcije i učenika Muhameda Bosnića i Ajne Dizdarević koji su izveli monodramu “Gasterbajter” te svojom glumom i zvucima gitare izmamili suze nijemih posmatrača.

Horska sekcija i izvođači monodrame su našu školu predstavili na centralnom obilježavanju ovog datuma u Bužimu koje su organizirali Općina Bužim i JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”. Pored naše škole učešće u programu su uzele preostale dvije osnove i srednja škola, te JU “Dječiji vrtić” Bužim.