Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća obilježen Svjetski dan učitelja

0
996

Znanje se množi dijeljenjem

 

Povodom 5.oktobra- Svjetskog dana učitelja u našoj ustanovi je održana svečana sjednica Nastavničkog vijeća. Na sjednici je direktor škole Zeid Suljadžić  pročitao prigodan referat o značaju učiteljskog poziva  u sveukupnom mozaiku svakog društva.

Biti učitelj znači svaki nastavni dan boraviti na „pozorišnim daskama“ gdje nas posmatraju i bilježe svaki naš pokret i izgovorenu riječ  „gledaoci“ koji imaju istančan osjećaj za sve što se dešava na „pozornici“.

Biti prosvjetni radnik je velika čast , ali istovremeno i velika obaveza .

Direktor škole je  izrazio nadu da će društvo prepoznati značaj učiteljskog poziva i na adekvatan način obezbjediti mjesto i materijalnu osnovu za zaposlene u obrazovanju.

Svoje izlaganje je završio lijepim stihovima pjesme „Učitelj“  od poznatog pisca Ismeta Bekrića.

 Prijatno iznenađenje svojim nastavnicima su priredili članovi literarno-recitatorske  i kreativne sekcije. Oni su izveli kratak program koji se završio iskrenom čestitkom za Dan učitelja. Na tome nisu stali već su prisutnim nastavnicima podijelili poklone. Glavni „krivci“ za ovo predivno iznenađenje su njihove nastavnice-mentorice Razija Bakija i Sadija Dizdarević.

U nastavku sjednice su uručene prigodne zahvalnice zaposlenicima koji u ovoj godini slave jubilej kada je u pitanju rad u našoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Zahvalnice su uručene:

  • profesoru Erminu Odobašiću- za deset godina rada,
  • Amiru Dizdareviću-pomoćno-tehničkom radniku- za dvadeset godina rada,
  • profesoru Muji Šahinoviću –za trideset godina rada u našoj ustanovi.

Svoju čestitku je uputila i predsjednica Sindikalne podružnice nastavnica Fadila Aldžić. Ona je uručila prigodne zahvalnice koje tradicionalno dodjeljuje Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine –Unsko-sanki kanton.

Zahvalnicu ispred sindikalne podružnice je dodijeljena profesoru Nerminu Abazoviću , a zahvalnicu ispred općine Bužim je dobio profesor Ibro Šahinović.

Na kraju čestitke je uputio predsjednik Školskog odbora nastavnik Venad Manov.