Četvrto mjesto za Nevala Kaukovića na kantonalnom takmičenju iz matematike

0
664

Kantonalno takmičenje iz matematike za učenike petog i šestog razreda održano je 11. aprila 2017. godine u Grahovu, općina Velika Kladuša. Domaćin ovog takmičenje bila je OŠ “Sead Ćehić” Grahovo. Na takmičenju je prijavljeno po trideset učenika u svakoj konkurenciji. Učenici su rješavali testove koje je pripremio Pedagoški zavod USK po nastavnom planu i programu osnovne škole za peti, odnosno šesti razred.

U konkurenciji učenika petih razreda svi učenici su pokazali veliko znanje, pa je nakon prvog testa devet učenika osvojilo maksimalan broj bodova. Među tim učenicima je bio i Neval Kauković, učenik OŠ “Čavnik” iz Čave. Iako je bilo prijedloga da se svih devet učenika proglasi pobjednicima, jer je ovo završno takmičenje za ovaj uzrast, predstavnica Pedagoškog zavoda je insistirala na dodatnom testu, nakon kojeg su tri učenika ponovila isti rezultat.  Neval Kauković, zajedno sa još jednim učenikom morao se zadovoljiti sa 4. mjestom. Napomenimo još da je našeg Nevala za takmičenja pripremala njegova nastavnica Edina Šahinović.

Povodom ovog Nevalovog uspjeha, direktorica škole, Razija Bakija, je 12. aprila 2017. godine (srijeda) u svom kabinetu upriličila prijem za njega i njegovu nastavnicu Edinu Šahinović, i tom prilikom im čestitala na uspjehu i zahvalila im se što su na najbolji način predstavljali našu školu. “Ovo je veliki uspjeh za sve nas, pogotovo ako se uzmu u obzir sve okolnosti pod kojima se ovo takmičenje odvijalo, jer po broju osvojenih bodova Neval dijeli drugo mjesto. Iako je ovo kraj ovog takmičenja, iskreno se uopšte ne sumnjam da će Neval i narednih godina donositi radosne vijesti u svoju školu sa svih takmičenja”, između ostalog naglasila je direktorica škole. Neval se zahvalio svojim roditeljima, nastavnici i menadžmentu škole na podršci koju su mu pružali tokom priprema za ova takmičenja te obećao da će se truditi da nas uveseljava i u buduće.