U Čavi održano općinsko takmičenje iz geografije

0
587

Općinsko takmičenje iz geografije za učenike devetog razreda osnovnih škola sa područja naše općine je održano 28.03.217 god. u Čavi. Domaćin ovog takmičenja bila je OŠ „Čavnik“ Čava. Pravo učešća na ovom takmičenju imala su po tri učenika iz OŠ “Bužim”, OŠ “Čavnik” i OŠ “Konjodor”. Učenici su rješavali test po nastavnom planu i programu za deveti razred osnovne škole. Nakon 90 minuta rada na zadacima, komisija za ispravljanje testova je ispravila i bodovala test svakog takmičara i utvrdila poredak po broju osvojenih bodova. Ovim je odlučeno koja tri učenika će našu općinu predstavljati na kantonalnom takmičenju.

Pobjednik ovog takmičenja bio je učenik OŠ “Bužim”, Kerim Veladzić. Drugo mjesto osvojila je Merima Pajalić iz OŠ „Konjodor“, dok je treća bila Adna Muratovic, također iz OŠ „Bužim“. Kerimu i Adni u pripremama za ovo takmičenje svoju stručnu pomoć pružio je nastavnik Mustafa Ahmić, a Merimi je pomogao njen nastavnik Enver Kauković.

Učenicima i njihovim nastavnicima čestitamo na postignutom uspjehu i želimo im puno sreće na kantonalnom takmicenju koje ce se odrzati u Bihaću 13.aprila ove godine.

Više FOTOGRAFIJA