Čava: Općinsko takmičenje iz bosanskoga jezika i književnosti

0
610

Osnovna škola “Čavnik” je 27. 03. 2017. godine bila domaćin općinskog takmičenja iz bosanskoga jezika i književnosti za učenike osnovne škole. Na takmičenju su učestvovali učenici petog i devetog razreda i sve tri osnovne škole sa područja općine Bužim, a cilj je bio izboriti plasman na kantonalno takmičenje. Prema Programu Smotre sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih škola Unsko-sanskog kantona za školsku 2016/17. godinu sa općinskog na kantonalno takmičenje sa područja općine Bužim upućuju se tri takmičara iz obje kategorije. Učenici su 120 minuta rješavali testove koje je pripremio Pedagoški zavod USK, a Komisija za ispravljanje testova je ispravljala i bodovala iste, te utvrdila rang listu.

U konkurenciji učenika petih razreda najbolji je bio Neval Kauković, učenik OŠ “Čavnik” kojeg je pripremala njegova nastavnica Edina Šahinović. Drugo mjesto je zauzela također učenica OŠ “Čavnik”, Ajna Dizdarević koju je pripremala nastavnica Sabaha Dizdarević, dok je treći bio Zeid Jusić, učenik OŠ “Konjodor” kojeg je pripremao nastavnik Atif Veladžić.

U konkurenciji učenika devetih razreda prvo mjesto je osvojila Dženita Pajalić, učenica OŠ “Konjodor”, a njena mentorica bila je nastavnica Fikreta Veladžić. Učenica OŠ “Bužim”, Minela Zorić, koju je pripremala nastavnica Nermina Šahinović je zauzela drugo mjesto. Treće mjesto zauzela je učenica OŠ “Čavnik”, Neira Durić koju je pripremala nastavnica Merima Salkić.

Učenicima i njihovim mentorima koji će našu općinu predstavljati na kantonalnom takmičenju čestitamo i želimo sreće u daljnjem taku takmičenja.

više fotografija OVDJE