Konjodor: Održano Općinsko takmičenje iz matematike za V i VI razred

0
733

Općinsko takmičenje iz matematike za učenike petog i šestog razreda osnovnih škola sa područja naše općine je održano 24. marta 2017. godine na Konjodoru. Domaćin ovog takmičenja bila je OŠ “Konjodor”. Pravo učešća na ovom takmičenju imala su po tri prvoplasirana učenika iz triju škola, OŠ “Bužim”, OŠ “Čavnik” i OŠ “Konjodor”. Učenici su rješavali zadatke iz matematike koji proizilaze iz nastavnog plana i programa za peti, odnosno šesti razred.

Nakon 120 minuta rada na zadacima, komisije za ispravljanje testova su pregledajući i budujući sve testove utvrdile poredak po broju osvojenih bodova, čime je utvrđeno koji učenici će našu općinu predstavljati na kantonalnom takmičenju koje će se održati 11. aprila ove godine u Velikoj Kladuši.

U konkurenciji petih razreda treće mjesto zauzeo je Armin Salkić, učenik OŠ “Čavnik” Čava, dok je drugi bio Zeid Jusić, učenik OŠ “Konjodor”. Pobjednik u ovoj konkurenciji bio je također učenik OŠ “Čavnik”, Neval Kauković. Njihovi mentori su bili Edina Šahinović i Atif Veladžić.

U konkurenciji šestih razreda drugo i treće mjesto zauzeli su učenici OŠ “Bužim”, Nejra Bajrić i Ilhan Elkasović, a najbolja je bila učenica OŠ “Konjodor”, Lejla Pajalić. U pripremanju ovih učenika učestvovali su njihovi nastavnici-mentori (Mirveta kapić, Remzija Aldžić i Fahira Šahinović).

Svim takmičarima i njihovim mentorima čestitamo na učešću, a našim predstavnicima želimo što bolji uspjeh na kantonalnom takmičenju.