Merima Pajalić najbolja na općinskom takmičenju iz hemije

0
747

U ponedjeljak, 20. marta 2017. godine, je održano općinsko takmičenje iz hemije za osnovce sa područja općine Bužim. Organizator ovog takmičenja je Pedagoški zavod Unsko-sanskog kantona, a domaćin je bila Osnovna škola “Čavnik” u Čavi. Iako su pravo učešća imala po 3 učenika IX razreda iz svake škole, na takmičenju se pojavilo 4 učenika manje. Učenici su rješavali test iz gradiva koje proizilazi iz nastavnog plana i programa za hemiju IX razreda.

Nakon dvosatnog rada na testu, komisija za ispravljanje testova, koju su činili nastavnici Venad Manov, Enisa Varcar i Firza Nuhić, je izvršila bodovanje i sačinila poredak takmičara po broju osvojenih poena. Najviše znanja pokazala je učenica OŠ “Konjodor”, Merima Pajalić, koja je zauzela prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je učenica OŠ “Bužim”, Hana Grošić, dok je treći bio Elmin Burzić, također učenik OŠ “Bužim”. Ova tri učenika ostvarila su plasman na kantonalno takmičenje koje će se održati polovinom aprila ove godine u Bosanskom Petrovcu.

Učenicima i njihovim nastavnicima koji će našu općinu predstavljati na kantonalnom takmičenju čestitamo i želimo mnogo sreće u daljnjem toku takmičenja.