Odžano Općinsko takmičenje iz matematike za učenike sedmog, osmog i devetog razreda

0
902

U prostorijama Osnovne škole “Čavnik” u Čavi najbolji matematičari iz tri osnovne škole sa područja općine Bužim uzrasta VII, VIII i IX razreda su se danas sastali na općinskom takmičenju koje se održava u okviru Smotre sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih škola Unsko-sanskog kantona u školskoj 2016/17. godini.

Po tri učenika iz svake škole za svaki uzrast borila su se za prva tri mjesta koja su im omogućavala pravo učešća na kantonalnom takmičenju koje će se održati pretkraj ovog mjeseca u Bihaću.

U konkurenciji učenika VII razreda najbolja je bila učenica OŠ “Bužim”, Amila Šahinović, a zasluge za njen uspjeh idu i nastavnici koja ju je pripremala, Sabiri Šahinović. Drugo mjesto i treće mjesto u istoj konkurenciji zauzeli su učenici OŠ “Čavnik”, Anes Kovačević i Muris Velić koje je pripremala nastavnica Fadila Aldžić.

U konkurenciji učenika VIII razreda sva tri mjesta zauzeli su učenici OŠ “Bužim”: Aldijana Račić, Faris Šahinović i Edina Duranović, a njihove mentorice su bile nastavnice Remzija Aldžić i Fahira Šahinović.

U konkurenciji učenika IX razreda najviše osvojenih bodova imala je učenica OŠ “Konjodor”, Merima Pajalić, koja je zauzela prvo mjesto ispred učenika OŠ “Bužim”, Amara Ćordića Kerima Veladžića, koji su zauzeli drugo, odnosno treće mjesto. U pripremanju ovih učenika učestvovale su nastavnice Mirveta Kapić i Fikreta Zorić.

Učenicima i njihovim nastavnicima koji su izborili plasman na kantonalno takmičenje čestitamo na postignutim rezultatima i svakako želimo puno sreće i uspjeha u daljnjem toku takmičenja.