Općinsko takmičenje iz biologije: Najbolja učenica OŠ “Konjodor”

0
661

Općinsko takmičenje iz biologije za učenike osnovnih škola sa područja općine Bužim održano je 15. marta 2017. godine u Čavi. Domaćin takmičenja bila je OŠ “Čavnik”. Pravo učešća na takmičenju imala su po tri učenika iz OŠ “Čavnik”, OŠ “Bužim” i OŠ “Konjodor”, a borba se vodila za prva tri mjesta koja su značila plasman na kantonalno takmičenje u ovoj disciplini. Nakon 60 minuta rada na testu koji je došao iz Pedagoškog zavoda USK, Komisija za ispravljanje testova je utvdila poredak po broju osvojenih bodova i odredila takmičare koji će općinu Bužim predstavljati u daljnjem toku takmičenja.

Prvo mjesto osvojila je učenica OŠ “Konjodor”, Belkisa Kišmetović, koju je pripremala njena nastavnica Emina Srabović, dok su drugo i treće mjesto zauzeli su učenici OŠ “Bužim”, Lamija Veladžić i Hasan Nanić, čiji je mentor bila nastavnica Anela Ahmić.

Belkisi, Lamiji i Hasanu, kao i njihovim nastavnicima, čestitamo na postignutom uspjehu i želimo da što bolje predstave našu općinu na kantonalnom takmičenju koje će se održati 29. marta 2017. godine u OŠ “Liskovac” Cazin.

VIŠE FOTOGRAFIJA OVDJE