U Čavi održano općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz informatike

0
787

Danas je, u okviru Smotre sposobosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih škola Unsko-sanskog kantona u školskoj 2016/17. godini, u Čavi održano općinsko takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola sa područja općine Bužim.  Takmičenje je počelo u 10 sati radom na testu iz teorije, a nastavljeno je praktičnim rješavanjem zadataka u nekom od programskih jezika (Pascal i C++). Testove i zadatke pripremio je Pedagoški zavod USK, a regularnost takmičenja pratila je komisija u sastavu:

  1. Mujo Šahinović, predsjednik
  2. Amir Aldžić, član i
  3. Samir Kišmetović, član.

Komisija je pregledala i bodovala sve testove, kao i zadatke na računarima, te utvrdila poredak takmičara po broju osvojenih bodova. Najviše bodova osvojio je učenik Osnovne škole “Čavnik”, Anes Kovačević, koji je zauzeo prvo mjesto. Drugo mjesto je zauzeo Kerim Veladžić, učenik Osnovne škole “Bužim”, a treći je bio Muris Velić, također učenik Osnovne škole “Čavnik”. Pomenuti trojac ostvario je plasman na kantonalno takmičenje u ovoj disciplini, a zasluga za to ide i njihovim nastavnicima mentorima (Mujo Šahinović OŠ “Čavnik” i Amir Aldžić OŠ “Bužim”).

Pobjednicima čestitamo na postignutim rezultatima i želimo još više sreće i uspjena na kantonalnom takmičenju koje će se održati 04. aprila 2017. godine u Cazinu.

VIŠE FOTOGRAFIJA OVDJE