DAN OPĆINE BUŽIM: Kolektivu OŠ “Čavnik” dodijeljena Zahvalnica

0
381

Ove godine Općina Bužim je proslavila 22. godišnjicu od ponovnog uspostavljanja statusa općine.  U sklopu obilježavanja 20. februara, Dana općine Bužim, na taj dan je u Velikoj sali JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” u Bužimu održana Svečana akademija i Svečana sjednica Općinskog vijeća koju su svojim prisustvom uveličale brojne zvanice i gosti, te građani općine Bužim.

Na početku svečane sjednice prisutnima su se obratili i svoje čestitke uputili predsjedavajući Općinskog vijeća, gospodin Safet Ljubijankić, i prvi čovjek općine Bužim, gospodin Zikrija Duraković. Nakon kraćeg muzičkog predaha kojeg su priredili učenici Osnovne muzičke škole iz Bužima, uslijedila je dodjela javnih općinskih priznanja koje dodjeljuje Općinski načelnik i Općinsko vijeće. Najprije su dodijeljene Zahvalnice Općinskog načelnika za učenike generacije u osnovnim i srednjoj školi na području naše općine u školskoj 2015/16. godini. Među dodjeljenim zahvalnicama je i Zahvalnica za Edina Šahinovića, učenika generacije OŠ “Čavnik”u Čavi.

U priznanjima koje dodjeljuje Općinsko vijeće Bužim, u kategoriji zahvalnica, s ponosom ističemo zahvalnicu koja je dodjeljena Kolektivu Osnovne škole “Čavnik”, i to za doprinos u razvoju i unapređenju obrazovanja na području općine Bužim. Još dvije zahvalnice su uručene osobama koje imaju veze sa našom školom, a to Ismetu Erdiću, uposleniku OŠ “Čavnik” i Harisu Suljadžiću, bivšem učeniku OŠ “Čavnik”.

Najveće javno općinsko priznanje, nagrada “20. februar”, ove godine je dodjeljeno doo “Amir” iz Bužima, firmi koja trenutno upošljava 10 radnika, i koja je u izgradnji velikog objekta u kome se planira pokretanje proizvodnje vlastitog namještaja.