Bužim: Održano takmičenje “Misli mine!”

0
785

U MSŠ “Bužim” u Bužimu, 17. 11. 2016. godine, u organizaciji Crvenog križa općine Bužim je održano općinsko takmičenje za osnovce u poznavanju minsko-eksplozivnih sredstava pod nazivom “Misli mine”. Na takmičenju su učestvovali učenici 7. razreda iz dvije osnovne škole  i to “Čavnik” iz Čave i OŠ “Konjodor” sa Konjodora. Ekipa OŠ “Bužim” se nije odazvala takmičenju. Cilj ovog takmičenja je bio da se podigne svijest mladima o opasnosti od mina, smanji mogućnost novih nesreća i ukaže na dugoročnost opasnosti.

Svaku ekipu činila su po 3 (tri) člana, a takmičenje je organizirano u tri discipline: pitanja-odgovori, slagalica i pantomima. Na kraju najviše znanja i snalažljivosti u svemu pokazala je ekipa OŠ “Čavnik” u sastavu: Anes Kovačević, Nejla Kauković i Amela Mulalić, koja je zauzela prvo mjesto i koja će našu općinu predstavljati na kantonalnom takmičenju koje će se održati u Bihaću.

Svim učesnicima takmičenja uručene su zahvalnice  za učešće, a Općinska organizacija Crvenog križa Bužim za sve je obezbjedila i ručak.

Našim učenicima i njihovom mentoru, nastavniku Ibri Šahinoviću, čestitamo na postignutom uspjehu i želimo još više sreće na kantonalnom takmičenju.

Novinarska sekcija