BUŽIM: Direktor JU Centar za kulturu, sport i informisanje održao radni sastanak sa direktorima odgojno-obrazovnih ustanova

0
812

Direktor Centra za kulturu, sport i informisanje Mersudin Nanić danas je održao radni sastanak sa direktorima odgojno-obrazovnih ustanova sa područja općine Bužim na kojem se razgovaralo o realiziranom projektu “Perspektiva Bužima” koji se provodio u proteklom period, a kojim su bile obuhvaćene posjete odgojno-obrazovnim ustanovama, te prezentiran javnosti njihov rada i uspjeh kojeg su ostvarili u proteklom periodu.

Sastanku su prisustvovali Hasan Dedić direktor OŠ “Konjodor”, Nedžad Grošić dikrektor Dječijeg vrtića, dok su u ime OŠ “Čavnik” i MSŠ “Bužim” bili prisutni pedagozi Ibro Šahinović i Senad Šahinović.

Na sastanku se razgovaralo i o prijedlogu programa za obilježavanje 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Dogovoreno je da će sve odgojno-obrazovne ustanove učestvovati u ovom programu koji će se održati 24. novembra u Velikoj sali Centra za kulturu, sport i informisanje sa početkom u 19:00 sati.

Sastanku se pridružio i Općinski načelnik Zikrija Duraković koji je dao podršku realizaciji ovog programa, te najavio da će u naredom periodu održati radni sastanak sa direktorima svih odgojno-obrazovnih ustanova kako bi sagledao sve one probleme sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Pored toga Načelnik je naglasio da će iako odgojno-obrazovne ustanove nisu u nadležnosti lokalne zajednice, učiniti sve one dozvoljene mogućnosti kako bi olakšao i učinio efikasnijim njihov rad te učinio ugodnijim boravak u školi kako nastavnika tako i učenika.

Izvor: www.ckbuzim.ba