Čava: XIX kantonalno takmičenje iz prve pomoći

0
528

U subotu, 14. maja 2016. godine, u organizaciji Crvenog križa USK i Crvenog križa općine Bužim, je održano XIX kantonalno takmičenje iz prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja USK. Domaćin ovom takmičenju je bila Osnovna škola „Čavnik“ Čava, a ukupno je bilo prijavljeno 12 ekipa, i to 5 omladine (srednja škola) i 7 podmlatka (osnovna škola). Općinu Bužim predstavljali su Mješovita srednja škola „Bužim“ i Osnovna škola „Čavnik“.

Nakon intoniranja državne himne i predstavljanja ekipa, prisutnima su se obratili organizatori i domaćin ovog takmičenja. Ibro Šahinović u ime domaćina je poželio dobrodošlicu svim učesnicima rekavši da su u ovom takmičenju svi pobjednici. Takmičenje je otvorenim proglasio Husein Kličić, predsjednik Crvenog križa USK, nakon čega su sve ekipe upućene u sobe za izolaciju. Svaka ekipa polagala je ispit na tri poligona koja su ocjenjivala po trojica sudija. Vježba na svakom poligonu je trajala maksimalno 10 minuta.

Završetkom takmičenja uslijedila je ceremonija proglašenja pobjednika u kategoriji omladine i podmlatka.

Najbolja ekipa prve pomoći u kategoriji omladine je ekipa Crvenog križa Grada Bihaća koja je zauzela prvo mjesto, a ekipa Crvenog križa općine Cazin je bila prva u kategoriji podmlatka.

Ekipe Crvenog križa općine Bužim su zauzele treće (omladina) i šesto (podmladak) mjesto.

Pobjednici ovog takmičenja će biti predstavnici Crvenog križa USK na federalnom takmičenju koje će se održati 21. maja 2016. godine u Bihaću.

FOTOGALERIJA OVDJE