Bužim: Općinsko takmičenje iz geografije

0
612

Općinsko takmičenje iz geografije za učenike osnovnih škola  sa područja općine Bužim je održano 6. aprila 2016. godine u Bužimu. Za takmičenje se prijavilo ukupno 9 učenika, i to po tri iz OŠ “Čavnik”, “Konjodor” i “Bužim”. Po ustaljenoj praksi, učenicima su u 10,00 sati podijeljeni testovi, koje svake godine priprema Pedagoški zavod USK, na kojima su učenici radili dva školska sata, a koji su nako toga pod šiframa predani Komisiji za ispravljanje testova. Zadatak komisije je bio da na osnovu test-ključa ispravi svaki test i boduje ga prema upustvu sastavljača testa, te na kraju utvrdi rang-listu takmičara.

Prema Pravilniku smotre sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih škola USK za školsku 2015/16. godinu, pravo učešća na kantonalnim takmičenjima iz općine Bužim imaju tri učenika. Najviše znanja i osvojenih bodova na ovom takmičenju imao je učenik OŠ “Čavnik”, Sulejman Emrić koji je zauzeo prvo mjesto. Drugo i treće mjesto zauzeli su Emin Kazaferović i Medina Odobašić, učenici OŠ “Bužim”.

Sulejmanu, Eminu i Medini, kao i njihovim predmetnim nastavnicima, upućujemo iskrene čestitke i želimo im da budu jednako uspješni na kantonalnom takmičenju koje će se 27. aprila ove godine održati u OŠ “Kamenica” Bihać.