Bužim: Općinsko takmičenje iz bosanskog jezika i književnosti

0
509

Općinsko takmičenje iz bosanskog jezika i književnosti je održano u Bužimu 31. marta 2016. godine. Takmičenje se odvijalo u dvije kategorije: kategoriji učenika petih, i kategoriji učenika devetih razreda. U obje kategorije nastupilo je po 9 takmičara, a borba se vodila za prva tri mjesta koja su značila plasman na kantonalno takmičenje. Učenici su odgovarali na pitanja iz oblasti književnosti, jezika, pravopisa, kulture izražavanja i medijske kulture.

Najviše osvojenih bodova i prvo mjesto u kategoriji učenika petog razreda osvojila je učenica OŠ “Konjodor” Elmedina Pajalić, dok je Ilhan Elkasović, učenik OŠ “Bužim” bio drugi. Treće mjesto u ovoj kategoriji zauzela je učenica OŠ “Čavnik” Sara Emrić.

U kategoriji učenika devetih razreda prvo i drugo mjesto zauzele su učenice OŠ “Čavnik”, Emina i Lejla Salkić, a treće mjesto Emin Kazaferović, učenik OŠ “Bužim”.

Pomenutim učenicima i njihovim nastavnicima-mentorima čestitamo te želimo sreće i uspjeha na kantonalnom takmičenju koje će se 19. aprila ove godine održati u Bosanskom Petrovcu.