Konjodor: Općinsko takmičenje iz fizike

0
501

Općinsko takmičenje iz fizike za učenike osmih i devetih razreda se održalo 28. marta 2016. godine. Domaćin ovog takmičenja na području općine Bužim je bila OŠ “Konjodor”. U znanju iz ove prirodne nauke takmičila su se po tri učenika iz OŠ “Bužim”, “Čavnik” i “Konjodor” u obje kategorije. Takmičenje je počelo u 10 sati, a učenici su u 90 minuta rješavali zadatke po nastavnom planu i programu fizike za osmi, odnosno deveti razred. Istekom vremena predviđenog za testiranje, komisije za ispravljanje testova, koje su bile sastavljene od nastavnika fizike, su izvršile ispravak i bodovanje svih testova, te utvrdile rang-liste takmičara.

U kategoriji osmih razreda prvoplasirana je bila učenica OŠ “Konjodor”, Merima Pajalić, ispred učenica OŠ “Bužim”, Ilme Kauković i Hane Grošić, koje su zauzele drugo, odnosno treće mjesto. U kategoriji devetih razreda prvo i drugo mjesto osvojile su Merjema Porić i Dženisa Velić, također učenice OŠ “Bužim”, dok je treći bio učenik OŠ “Čavnik”, Edin Šahinović.

Navedenim učenicima i njihovim mentorima čestitamo na postignutom uspjehu i želimo da postignu zapažene rezultate predstavljajući našu općinu na kantonalnom takmičenju koje će se 15. aprila ove godine održati u Bihaću.