Na školskom takmičenju u nogometu najbolji VI 1

0
685

I ove godine je održano školsko takmičenje u nogometu za učenike od VI do IX razreda. Organizator ovog takmičenja je bio nastavnik tjelesnog i zdravstvegog odgoja u OŠ “Čavnik”, Nermin Abazović. Prije početka turnira, izvučeni su parovi za prvi krug, a igralo se sistemom izbacivanja.

Da je nogomet igra u kojoj nema izrazitih favorita, i da svako svakoga može pobjediti, dokazalo je i ovo takmičenje. Od samog početka dešavala su se iznenađenja, pa je takmičenje do samog kraja bilo više nego uzbudljivo. Na opće iznenađenje u polufinalu su se našla dva šesta razreda, koja su prethodno pobjedila starije od sebe. Za njih je i to bio veliki uspjeh, ali kako kažu nisu željeli da se predaju bez borbe. Izašli su na mejdan sa “boljim” od sebe i vjerom u sebe, te ostvarili još veći uspjeh. Ekipa VI1 pobjedila je ekipu VIII1 nakon boljeg izvođenja sedmeraca, a VI2 je bio bolji od ekipe IX1.

Finalna utakmica ništa manje nije bila uzbudljiva. Obje ekipe igrale su sa velikim oprezom, bilo je velikih šansi, ali i velikih promasaja. Sa tribina je odjekivalo gromoglasno navijanje. I kad se činilo da će se i ova utakmica odlučivati izvođenjem udaraca sa 7 metara, Anes Kovačević, učenik VI1 razreda je postigao nevjerovatan gol sa pola stadiona i time svoju ekipu doveo u vodstvo. Ekipa VI2 je nakon primljenog gola sve karte bacila u napad, ali više nije bilo vremena za izjednačenje. Sudija je posljednjim zviždukom označio kraj utakmice, i uslijedilo je veliko slavlje.

Za VI su nastupali: Amil Mulalić, Jasmin Salkić, Almadin Suljadžić, Anes Kovačević, Muris Velić i Samed Dizdarević;

Za VI su nastupali: Began Mušić, Tarik Isaković, Armin Zelić, Armin Salkić, Aid Dizdarević i Senad Durić.

Piše: Muris VELIĆ