Općinu Bužim na kantonalnom takmičenju iz informatike će predstavljati učenici OŠ “Čavnik”

0
470

Dana  17.03.2016. godine u Osnovnoj školi „Konjodor“ održano je općinsko takmičenje iz informatike za učenike od VI do IX razreda. Pravo učešća na takmičenju su imala po tri učenika iz svake škole sa područja naše općine, neovisno koji razred pohađaju. Takmičenje je počelo u 10 sati. Takmičenje se sastojalo iz dva dijela: teorije i praktičnog rada na računaru. Najprije su takmičari rješavali test znanja iz informatike, a nakon toga je uslijedio praktičan dio, odnosno programiranje. Takmičari su programirali u tri programska jezika : c++, basic i pascal. Regularanost takmičenja pratila je Komisija za ispravljanje testova, sačinjena od nastavnika informatike sa područja općine.

Nakon ispravljenih testova, saopšteni su rezultati takmičenja, odnosno troje najboljih. Učenici naše škole uzeli su sva tri mjesta, od kojih je najuspješniji bio Edin Šahinović koji je zauzeo prvo mjesto, zatim Dželila Salkić koja je bila druga i Lejla Salkić koja je osvojila treće mjesto. Nastavnik-mentora naših takmičara je bio nastavnik Mujo Šahinović.

Našim učenicima i njihovom nastavniku-mentoru čestitamo na postignutom uspjehu koji su dostojanstveno predstavili svoju školu na općinskom takmičenju, i želimo im još sreće i uspjeha na kantonalnom takmičenju koje će se održati 14. aprila ove godine u Cazinu.