Konjodor: Općinsko takmičenje iz matematike

0
414

Danas je u Osnovnoj školi “Konjodor” održano Općinsko takmičenje iz matematike za učenike sedmog, osmog i devetog razreda. Pravo učešća imala su po tri prvoplasirana takmičara, za svaki razred, sa školskih takmičenja iz tri osnovne škole sa područja naše općine. Takmičenje je počelo u 10 sati, a regularnost takmičenja pratile su Komisije za ispravljanje testova na čiji rad nije bilo ni jedne primjedbe.804701_1038220712890557_1299345568_n

Nakon ispravljenih testova, saopšteni su rezultati za svaki razred i pročitana imena najuspješnijih učenika koji će našu općinu predstavljati na kantonalnom takmičenju koje se planira održati 22. aprila ove godine u Bihaću.

Od učenika iz OŠ “Čavnik” najuspješniji je bio Edin Šahinović koji je u kategoriji 9-ih razreda zauzeo treće mjesto. Edinu i njegovom nastavniku-mentoru, Muji Šahinoviću, čestitamo i želimo više sreće na kantonalnom takmičenju. Prvo i drugo mjesto u ovoj kategoriji zauzeli su učenici OŠ “Bužim”, Amar Duraković i Emin Kazaferović, kojim također čestitamo.