Kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke: Prvo mjesto za OŠ “Čavnik”

0
827

Jučer je u OŠ “Liskovac” – Cazin održano kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike 8. i 9. razreda devetogodišnje osnovne škole. Pravo učešća na ovom takmičenju imali su predstvavnici svih osam općina Unsko-sanskog kantona, srazmjerno broju učenika, i to: jedan iz Bosanskog Petrovca, tri iz Ključa i Bužima, četiri iz Bosanske Krupe i Sanskog Mosta, i pet učenika iz Bihaća, Cazina i Velike Kladuše za svaki razred. Također, pravo učešća su imali i učenici koji pripadaju Muftijstvu bihaćkom, a nisu dio USK, i to jedan učenik iz Bosanske Kostajnice i Bosanskog Novog, te po dva učenika iz Kozarca i Prijedora.

Općinu Bužim predstavljale su Adna Muratović (OŠ “Bužim), Neira Durić (OŠ “Čavnik”) i Zerina Dizdarević (OŠ “Bužim”) u kategoriji učenika  8. razreda, dok su u kategoriji 9. razred predstavnice naše općine bile Senaida Suljadžić (OŠ “Čavnik”), Sara Cinac (OŠ “Bužim”) i Emina Salkić (OŠ “Čavnik”). Nakon izvršenog testiranja, u kategoriji 9. razreda prvo mjesto je zauzela učenica naše škole Senaida Suljadžić, kojoj čestitamo i želimo joj uspjeh i na takmičenju na nivou Rijaseta IZ u BiH.DSC_3848

Tim povodom, danas je (09.03.2016) direktorica naše škole, gđa Razija Bakija, upriličila svečani prijem za Senaidu Suljadžić i njenu nastavnicu-mentoricu, Medžidu Bajrić. Direktorica im je čestitala na postignutom uspjehu, te poželjela sreću i uspjeh na državnom takmičenju. Senaidi je ovo bio prvi veliki nastup – nakon uspjeha na općinskom, kaže da nije očekivala da će osvojiti prvo mjesto i na kantonalnom takmičenju, ali je zbog toga sretna i ponosna na sebe, te je dodatno motivisana za daljnji tok takmičenja. Ni nastavnica Medžida Bajrić, nije krila svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali ističe da je sve to proizvod jednog dugogodišnjeg rada.