Karate klub “Bužim” održao prezentaciju karate sporta u našoj školi

0
345

Učenici naše školi prisustvovali su prezentaciji karate sporta koju su, u holu OŠ “Čavnik” 09. marta 2016. godine, izveli članovi Karate kluba “Bužim”. Povod ovome je odluka kluba da otvori jednu sekciju u Čavi, koja će s radom početi 10. marta ove godine.

Na početku susreta sekretar i jedan od trenera kluba, gospodin Jusuf Dedić je prisutne upoznao sa postojanjem i rezultatima kluba. Predsjednik i trener KK “Bužim”, gospodin Sejfo Mulalić, je objasnio pojam karatea, naglasivši da se radi o takmičarskom sportu u kojem nema povreda. Na kraju su članovi kluba, među kojima je bilo i reprezentativaca BiH, prezentirali izvedbu kata (borba sa zamišljenim protivnikom), te pokazali kako to izgleda borba s pravim protivnikom. Direktorica naše škole se zahvalila klubu na priređenom karate programu, te pozvala učenike da 09. marta 2016. godine u 17 sati budu u prostorijama naše škole i postanu članovi KK “Bužim”, svima zaželjela da postanu dostojni takmičari i da imaju velike sportske rezultate u budućnosti.

KK “BUŽIM” vrši upis novih članova uzrasta od 6 do 15 godina. Upis i prvi trenin će se obaviti 10. marta 2016. godine u prostorijama OŠ “Čavnik” u Čavi s početkom u 17 sati. Trening će se obavljati dva puta sedmično, utorak i četvrtak, u terminu od 17 do 18,30 sati.