OŠ “Čavnik” domaćin općinskog takmičenja iz islamske vjeronauke

0
581

U četvrtak, 25. februara 2016. godine u OŠ “Čavnik” Čava je održano prvo općinsko takmičenje školske 2015/16. godine, i to iz islamske vjeronauke za učenike 8. i 9. razreda. Učešće na takmičenju su uzela po tri predstavnika u svakoj kategoriji iz tri osnovne škole sa područja općine Bužim. Na kraju, kako obično i biva, mjesta ima samo za troje.

U kategoriji 9-ih razreda učenice OŠ “Čavnik” Senaida Suljadžić i Emina Salkić su zauzele prvo, odnosno treće mjesto, dok je drugo mjesto osvojila Sara Cinac, učenica OŠ “Bužim”. U kategoriji 8-ih razreda treća je bila Zerina Dizdarević iz OŠ “Bužim”, a drugo mjesto osvojila je učenica OŠ “Čavnik”, Neira Durić. Najbolja u ovoj kategoriji je također bila učenica OŠ “Bužim” Adna Muratović koja  je osvojila prvo mjesto.

Pobjednicima ovog takmičenja i njihovim mentorima, nastavnicima Medžidi Bajrić, Zijadi Aljić, Nermini Veladžić i Ibrahimu Livakoviću, čestitamo i želimo da na što bolji način općinu Bužim predstave na kantonalnom takmičenju koje će se održati 8. marta ove godine, a domaćin toga takmičenja bit će OŠ “Liskovac” iz Cazina.