Općinsko takmičenje iz historije: Prva tri mjesta za OŠ “Čavnik”

0
393

Kalendarom takmičenja Smotre sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta učenika osnovnih škola za školsku 2015/16. godinu koji je usvojio Pedagoški zavod USK utvrđeno je da se 04. marta 2016. godine (petak) sprovedu sva općinska takmičenja iz historije. Slijedom tih događaja Osnovna škola “Bužim” je ugostila najbolje historičare iz triju osnovnih škola sa područja naše općine koji su se borili za prva tri mjesta koja vode u dalji rang takmičenja – kantonalno takmičenje.

Test koji su učenici rješavali odnosio se na historiju jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine i, kako saznajemo od članova komisije koja je pratila regularnost takmičenja i ispravljala testove, svi takmičeri su pokazali zavidan nivo znanja, ali mjesta je bilo samo za troje. Nakon bodovanja svih testova, najviše osvojenih bodova i prvo mjesto je zauzeo učenik OŠ “Čavnik”, Edin Šahinović.  Drugo i treće mjesto su također osvojili učenici OŠ “Čavnik”, i to: drugo mjesto Adna Sijamhodžić, i treće, Sulejman Emrić.

Pobjednicima i njihovom mentoru, profesoru Fahrudinu Nuhiću, četitamo i želimo da našu općinu što dostojnije predstave na kantonalnom takmičenju koje će se 08. aprila 2016. godine održati na istom mjestu, u OŠ “Bužim”.