Vijeće roditelja: Usvojen Plan obilježavanja Dana dječije radosti

0
672

Vijeće roditelja je u srijedu, 09.12.2015. godine održalo svoju drugu po redu sjednicu na kojoj se raspravljalo o prijedlogu Plana obilježavanja Dana dječije radosti i pojačanju saradnje sa Vijećem učenika. Na sjednici je prisustvovalo 15 od 23 člana Vijeća roditelja.

Dan dječije radosti će se obilježiti 31. 12. 2015. godine u centralnoj i područnoj školi uz prigodan program. Pored toga, na taj dan će se izvršiti i podjela novogodišnjih paketića za učenike nižih razreda. Svi zainteresovani svoje paketiće mogu uplatiti kod svojih razrednika (učitelja). Novina u ovoj školskoj godini je “kolačijada” koja podrazumijeva prodaju kolača koje će prethodno donijeti učenici i njihovi roditelji, te nastavnici ovog kolektiva. Svi prikupljeni prihodi od prodaje kolača idu u svrhu kupovine nastavnih sredstava i tehničkih pomagala. U okviru ove tačke dnevnog reda, usvojena su tri zaključka, i to:

  1. Vijeće roditelja u potpunosti podržava Plan obilježavanja Dana dječije radosti u JU OŠ “Čavnik” Čava.
  2. Prilikom nabavke paketića za djecu, prednost dati lokalnim nabavljačima.
  3. Sredstva od kolačijade usmjeriti u fond za kupovinu jednog video-projektora za potrebe škole.

Na kraju Vijeće je raspravljalo i o trenutnoj situaciji oko kvara na peći centralnog grijanja u centralnoj školi, te je odlučeno da ukoliko do petka kvar ne bude otklonjen, Vijeće roditelja uputi apel nadležnim institucijama u cilju što hitnijeg rješavanja nastalog problema. DSC_2252