Bihać: Održano kantonalno takmičenje “Misli! Mine”

0
732

U organizaciji Crvenog križa Unsko-sanskog kantona 28. novembra 2015. godine (subota) je u Bihaću održano kantonalno takmičenje ekipa osnovnih škola iz grada Bihaća i svih ovdašnjih općina iz oblasti „Upozoravanje na opasnosti od mina“.

Takmičili su se učenici sedmog razreda, a najbolja je bila ekipa Osnovne škole Osnovne škole „Fajtovci“ iz Sanskog Mosta, koja će USK predstavljati na federalnom takmičenju u Sarajevu, polovinom decembra. Drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Sanica“ iz Ključa, a treće “Čavnik“ Čava iz Bužima.

Na ovogodišnjem 18. po redu kantonalnom takmičenju iz oblasti „Upozoravanje na opasnosti od mina“, koje je održano u prostorijama Crvenog križa Unsko-sanskog kantona u Bihaću, učešće je uzelo osam tročlanih ekipa učenika sedmog razreda osnovnih škola iz grada Bihaća i svih ovdašnjih općina.

Predstavnice općine Bužim bile su učenice naše škole, Erna Spahić, Dženita Salkić i Ajna Hodžić, a u pripremama za ovo takmičenje svoju stručnu pomoć im je pružio profesor Ibro Šahinović. Naše takmičarke su zadovoljne sa postignutim uspjehom, ali kako kažu ostaće im žao jer im je za samo jedan bod promaklo drugo mjesto.

U svakom slučaju, veliki je ovo uspjeh i zaslužnima za isti, čestitamo.

DSC_2585 DSC_2575 DSC_2574