Završena prva faza zamjene stolarije na OŠ “Čavnik”

0
691

Završena je prva faza projekta rekonstrukcije objekta Osnovne škole “Čavnik” u Čavi koja je obuhvatila zamjenu većeg dijela vanjske stolarije na objektu centralne škole. Sredstva za ovaj projekat, u iznosu od 30.000 KM, obezbjedila je Vlada Unsko-sanskog kantona u 2013. godini.

U ovoj fazi izvršena je zamjena drvene stolarije koja je postavljena prije 35 godina i koja je uveliko dotrajala, a na njeno mjesto je postavljena nova plastična stolarija. Ukupno je zamjenjeno 30 prozora dimenzija 2400 x 2300 i dvoje ulaznih vrata, a nabavku i ugradnju istih izvršila je firma “Ingplast” iz Cazina.

Izbijanje stare stolarije obavili su muški članovi kolektiva (nastavnici, pomoćno-tehnički radnici i pedagog), a ženski dio kolektiva je bio zadužen za pripremu hrane i pića za sve radnike. Radovi su se izvodili subotom da se ne ometa nastavni proces, započeli su 24. oktobra, a završeni 07. novembra 2015. godine.

Prema riječima rukovodioca ove ustanove, direktorice Razije Bakija, ovim projektom poboljšana je i energetska efikasnost ove škole, a druga faza podrazumijeva zamjenu preostalog dijela vanjske stolarije (14 prozora) i ugradnju toplotne izolacije. Direktorica škole se zahvalila svima koji su učestvovali u obezbjeđivanju financijskih sredstva za ovaj projekt, a posebno bivšem zastupniku u Skupštini USK, gospodinu Jasminu Emriću, čijim zalaganjem su i odobrena sredstva Vlade USK, i gospodinu Aganu Buniću, načelniku općine Bužim koji je sa 1.500 KM sufinancirao ovaj prijekat, te obećao da će Općina Bužim i u buduće učestvovati u projektima koji za cilj imaju poboljšanje uslova rada u školama. Isto tako, direktorica se zahvalila svim zaposlenicima JU OŠ “Čavnik” koji, po ko zna koji put, ne štedeći ni vrijeme ni novac, pospješuju uslove rada u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Više FOTOGRAFIJA

DSC_2280DSC_2295DSC_2287DSC_2208DSC_2245